14.02.2020. Skupština opštine Batočina održala je danas svoje trideseto po redu zasedanje. Većinom glasova odbornici su usvojili Odluku o prvoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu za 2020. godinu. Obrazlažući predlog rebalansa Predsednik opštine Batočina Zdravko Mladenović je istakao da se rebalans vrši zbog raspoređivanja neraspoređenog viška prihoda iz prethodne godine i da će omogućiti plaćanje obaveza koje su stvorene za podmirivanje kapitalnih investicija koje su završene ili su u toku.

„U prethodne četiri godine za asfaltiranje puteva iz opštinskog budžeta je uloženo skoro 60 miliona dinara i to bez dinara zaduživanja. Štaviše, u istom periodu je rađeno i u suprotnom smeru, stari, nasleđeni dug je smanjen za 115 miliona dinara“, naveo je Mladenović u svom osvrtu na četvorogodišnji mandat Srpske napredne stranke u Batočini.
Takođe većinom glasova usvojeni su izveštaji o radu budžetskih korisnika opštine Batočina za 2019. godinu, kao i programi rada i finansijski planovi istih za 2020. godinu.